Grans resultats dels escaquistes menorquins en els Campionats de Balears per categories

El cap de setmana passat en el Casal de Peguera (Calvia) es va organitzar, sota la direcció de la Federació Balear d’Escacs, els campionats autonòmics que engloben les categories de Veterans (Super 50 i 65), Femenina, Sub-18 i Sub-10.

Les competicions es varen disputar a 4 partides en el ritme clàssic.

Els nostres representants que s’havien guanyat les places en joc a les competicions de nivell de Menorca varen fer un destacat paper.

A la categoria de veterans, doble premi pel nostre representant Guillem Coll (CE Ferreries) ja que va  aconseguir quedar sots-campió de les categories sènior 65 i sènior 50, amb 3 punts. Els altres menorquins, Guillem Simo i Pere Gomila (ambos del Centre Cultural d’Es Castell), varen quedar classificat a la posició sexta i sèptima, amb 2 i 1’5 punts, respectivament.

A la categoria femenina, Jana Moll (CECA) va aconseguir el sots-campionat quedant empatada amb la campiona final na Marta Antich de Mallorca, amb la mateixa puntuació final de 3’5 punts. En el desempat final que es va jugar a partides ràpides, na Marta es va imposar a na Jana. I l’altre representant, na Maria Bagur (CECA) va quedar tercera classificada amb 3 punts finals.

A la categoria juvenil Sub-18, Joan Moll (CECA) va aconseguir quedar sots-campió i Pau Coll (CE Ferreries) tercer classificat, tots dos amb la mateixa puntuació de 3 punts. El campió final i crec que sorpresa del torneig, va esser el jugador colombià de Mallorca Didier Duque amb 3’5 punts. I en Martin Krauchi (CECA) amb 2 punts va quedar quint classificat.

I els més petits (i no els menys importants), categoria Sub-10 jugada a 5 rondes i a un ritme més ràpid, n’Iker Torres (CECA) va aconseguir 3’5 punts finals, pel que va aconseguir quedar tercer classificat. En la competició masculina, l’acompanyaren Pere Sintes octau classificat i Lluc Pons (Centre Cultural d’Alaior) dècim classificat, ambdós en 2 punts finals. I a la categoria femenina, na Laura Rodriguez (Centre Cultural d’Alaior) és la nova campiona de Balears Sub-10 i na Helena Savino sots campiona de Balears Sub-10.

Com diu l’entrenador del més petitons (Oriol Masip), hi ha felicitar-los a tots ells per les ganes, il·lusió, actitud i preparació que han demostrat durant la temporada i poc a poc, van recollint els seus fruits i acumulant experiències.

Per seguir tots els resultats de cada categoria es poden consultar els següents enllaços:

Enhorabona a tots i a totes pel nivell exhibit, demostrant que aquest èxits individuals d’aquests representants dona palesa del bon nivell que tenim a tots els clubs de la illa, cosa que des de la Delegació de Menorca ens alegra.

Hi ha que comentar que es varen produir una sèrie d’irregularitats durant aquesta competició, per la qual cosa la Delegació de Menorca varen presentar dues reclamacions per decisions que es varen prendre en contra dels nostres interessos que no estaven clares en les bases de joc dels campionats. Per aquest motiu, es traslladarà una queixa formal a fi d’evitar les mateixes errades a propers tornejos d’àmbit autonòmic.

Paral·lelament, en aquests tornejos, també es va disputar campionat Sub-1800, a un ritme més ràpid de 30 minuts amb increment de 30 segons per jugada a 6 rondes. El jugador de Menorca que de forma voluntària es va desplaçar fins Calvia va esser Mike Lux Chocron (Centre Cultural d’Es Castell), aconseguint 3’5 punts finals i guanyat un bon grapat de punts d’elo (21,2).

A la pàgina del Facebook d’Escacs Menorca hi ha imatges d’aquests tornejos per gentilesa de na Susana Pons.

I agafant el relleu de la competició de la setmana passada, els nostres escolars acompanyats pel delegat i per l’entrenador David Pons, es desplacen a Can Pastilla (Mallorca) a l’hotel Alua Leo a disputar demà divendres fins diumenge les finals del Campionats de Balears en edat escolar Sub-16 Sub-14 i Sub-12. Aquest torneig està organitzat de forma conjunta entre el Govern de les Illes Balears, els Consells Insulars de cada illa i la pròpia Federació Balear.

Els nostre representants són:

-Categoria Sub 16 entre els 12 participants hi ha na Jana Moll (CECA), Joan Salord (CECA) i Josep Martinez (Centre Cultural Es Castell).

-Categoria Sub 14 entre els 14 participants hi ha en Roger Arguimbau (CECA), Daniel Garcia (Centre Cultural d’Es Castell), Eloi Alles (CECA), Pau Genestar (CECA) i Anna Coll (CE Ferreries).

-Categoria Sub 12 entre els 16 participants hi ha en Martin Krauchi (CECA) i Aina Cardona (CE Ferreries).

A totes les categories es disputarà a 6 rondes amb partides de 60 minuts més 30 segons d’increment.

Per seguir l’evolució del torneig (amb retransmissió en directe) es poden consultar els següents enllaços:

Esperem que a la pròxima crònica puguem narrar els seus èxits i tot sol ens queda desitjar-los sort amb aquesta nova aventura. Segur que intentaren deixar el pavelló menorquí ben amunt.

Per últim, he de demanar disculpes per la tardança en fer aquesta crònica i tenir “abandonats” a la gent que espera setmana rere setmana, aquesta modesta crònica que pel que em diuen, va guanyant adeptes.